Trädgårdsmästare, anläggare, blomsterarrangör och det som inte ryms i en låda

Trädgårdsmästare året runt i Älvsjö. I Byrålådans nätverk finns kompetens för alla förekommande trädgårdsarbeten till exempel stensättning, grävning eller snickeriarbeten. Även allt som rör din terass och balkong fixar jag med gröna fingrar och ett stort hjärta.

Året börjar med innearbete – i januari sysslar vi med planering och trädgårdskisser. I februari/mars börjar vi med beskärning utomhus och så håller vi kurser och föreläsningar. I april när jorden reder sig är det dags för vårstädning och anläggning av de trädgårdar som ritats under vintern. Maj månad är den månad då alla svenska träden blommar och det är underbart att vara ute. Anläggning av trädgårdar pågår för fullt. Under sommaren arbetar vi med skötsel av trädgårdar där semesterlediga tomtägare är bortresta men också med nyanläggning. September är den bästa anläggningstiden och vi gör mycket nyplantering. I oktober och november kommer häckplantor och det ser vi till att hinna med innan frosten kommer. I december är det fokus på julblommor och julmarknader. Så har året gått även för oss trädgårdsmästare.

Karåla trädgårdsmästare

Trädgårdsrådgivning

Vill du göra om din trädgård, få lite nya idéer, kanske planera en ny rabatt? Vet du inte var du ska börja kanske en trädgårdspromenad med muntlig rådgivning kan vara ett sätt att komma igång? Vi går tillsammans runt i din trädgård och du väljer vad vi ska prata om – växtval, jordförbättring, rumskänsla eller vad du vill i din trädgård.

Pris 980 kr/tim inkl moms, reseersättning 400 kr ToR tillkommer.

Terassinredning

Byrålådan arbetar året runt som trädgårdsmästare och pratar ofta om årstidernas växlingar. Vi inreder din terass så det blir ett uterum med plats för umgänge. Vi hjälper till att föreslå och köpa in krukor, möbler, växter, textiler med mera.

Pris efter ök.

Kurser och inspiration

Byrålådan anordnar kurser och inspirationskvällar med snittblommor och krukväxter i egen regi eller efter önskemål. Lokalt i Älvsjö eller på företag.

Pris 980 kr/tim inkl moms.

Planering/Design

Jag är utbildad trädgårdsdesigner och gör idéskisser av hela eller delar av din trädgård. Växtkunskap och skötsel är min specialitet. En viktig fråga att gå igenom är vilken nivå på skötsel trädgården ska ha. En skalenlig skiss är dessutom en förutsättning för att kunna ta in offerter och anlägga en trädgård ekonomiskt.

Pris 980 kr/tim inkl moms.

Utomhusbelysning

Låt din trädgård synas året runt. Byrålådan samarbetar med ín-lite som är en energisnål utebelysning vars armaturer är försedda med högvärdiga LED-ljuskällor som förbrukar extremt lite energi och håller mycket länge. Belysningen från in-lite baseras på lågspänning och är enkel att installera, anpassa och utöka. Med 5 års garanti kan du utan bekymmer investera i din trädgård.

Pris 980 kr/tim inkl moms.

Anläggning/projektledning

Vi hjälper till med alla slags trädgårdsanläggning. Till exempel plantering av träd, anläggning av perennarabatter, marktäckare, gräsmattor eller buskplanteringar. Men även grävning, schaktning, stenläggning och snickeritjänster finns i Byrålådans nätverk. Logistik är en viktig del och vi projektleder hela projektet så att allt löper på i god ordning.

Pris anläggning 595 kr/tim PL 980 kr/tim inkl moms.

 

Beskärning

Känner du dig osäker när dina buskar och träd ska beskäras? Och när på året ska det göras så att växterna inte stressas i onödan. Vi håller en halvdags introduktion ”hur du beskär dina träd och buskar själv”. Hör av dig med en förfrågan om tillfällen.

Pris efter ök.

Styling inför försäljning

Det första intrycket är entrén till trädgården. Anlita oss för en uppfräschning av hela eller delar av trädgården för att garanterat höja intresset för ert objekt. Även om du inte säljer kankse du behöver hjälp med att lyfta vissa delar av din trädgård.

Pris 595 kr/tim inkl moms.

Inventering/Skötselplan

Nyinflyttad och vill veta vad du har för växter i din trädgård? Vi kan göra en inventering av vilka växter du har och upprätta en skötselplan med råd om hur varje växt ska skötas. När ska du beskära, gödsla med mera. En bra och personlig investering som spar tid.

Pris 980 kr/tim inkl mom.

Företagsevent

Vi jobbar även med olika typer av företagsevent. Må det vara girlanger till Kungsbron och stadshuset inför Kronprinsessans bröllop eller andra typer av företagsevenemang med försäljning av växter eller i rent dekorationssyfte.

Pris efter ök.

Växtinredning inomhus

Inred med växter även inne. Vi pratar om att flytta ut rummet men vi trädgårdsmästare pratar även om att flytta in utekänslan. Inredning med krukväxter gör ditt hem levande. Vi gör förslag med krukväxter till ditt hem eller ditt företag. Vi kan även hjälpa till med större krukor med eller utan självbevattning.

Pris efter ök.

Presentkort

Byrålådan gör personliga presentkort som du kan ge bort vid högtidsdagar.

På gång

Ruttjänster

I augusti 2016 ändrade regeringen RUT-reglerna till att även omfatta beskärni... Läs mer >>

Trädgårdsrådgivning

Har du planer på att göra om din trädgård? Behöver du få lite nya idéer i... Läs mer >>

Årets perenn

Perennagruppen utgörs av odlare i hela Sverige och utser varje år en nygammal ... Läs mer >>

Se din trädgård året runt

Montera energisnåla in-lites utebelysning i din trädgård och se den året run... Läs mer >>

Karålas Byrålåda - en lokal trädgårdsmästare i Långbro, Älvsjö.
Kontakt: Telefon: 070-461 55 17. E-post: karala [at] byra.se

Webbyrå: Pigment AB Stockholm