Trädgårdsmästare, anläggare, blomsterarrangör och det som inte ryms i en låda

Trädgårdsmästare året runt i Älvsjö. I Byrålådans nätverk finns kompetens för alla förekommande trädgårdsarbeten till exempel stensättning, grävning eller snickeriarbeten. Även allt som rör din terass och balkong fixar jag med gröna fingrar och ett stort hjärta.

Året börjar med innearbete – i januari sysslar vi med planering och trädgårdskisser. I februari/mars börjar vi med beskärning utomhus och så håller vi kurser och föreläsningar. I april när jorden reder sig är det dags för vårstädning och anläggning av de trädgårdar som ritats under vintern. Maj månad är den månad då alla svenska träden blommar och det är underbart att vara ute. Anläggning av trädgårdar pågår för fullt. Under sommaren arbetar vi med skötsel av trädgårdar där semesterlediga tomtägare är bortresta men också med nyanläggning. September är den bästa anläggningstiden och vi gör mycket nyplantering. I oktober och november kommer häckplantor och det ser vi till att hinna med innan frosten kommer. I december är det fokus på julblommor och julmarknader. Så har året gått även för oss trädgårdsmästare.

Trädgårdsrådgivning

Vill du göra om din trädgård, få lite nya idéer, kanske planera en ny rabatt? Vet du inte var du ska börja kanske en trädgårdspromenad med muntlig rådgivning kan vara ett sätt att komma igång? Vi går tillsammans runt i din trädgård och du väljer vad vi ska prata om – växtval, jordförbättring, rumskänsla eller vad du villi din trädgård.
Pris 850 kr/tim inkl moms, resersättning tillkommer utanför Älvsjö.

Kurser och inspiration

Byrålådan anordnar kurser och inspirationskvällar med snittblommor och krukväxter i egen regi eller efter önskemål. Lokalt i Älvsjö eller på företag.
Pris 850 kr/tim inkl moms.

Planering/Design

Jag är utbildad trädgårdsdesigner och gör idéskisser av hela eller delar av din trädgård. Växtkunskap och skötsel är min specialitet. En viktig fråga att gå igenom är vilken nivå på skötsel trädgården ska ha. En skalenlig skiss är dessutom en förutsättning för att kunna anlägga en trädgård ekonomiskt.
Pris 850 kr/tim inkl moms.

Anläggning/projektledning

Vi hjälper till med alla slags trädgårdsanläggning. Till exempel plantering av träd, anläggning av perennarabatter, marktäckare, gräsmattor eller buskplanteringar. Men även grävning, schaktning, stenläggning och snickeritjänster finns i Byrålådans nätverk. Logistik är en viktig del och vi projektleder hela projektet så att allt löper på i god ordning.
Pris 570 kr/tim inkl moms.

Skötsel

Många pratar med oss om lättskött och skötselfri trädgård. Växtkraft är dock något som både det du planterat har men även det oönskade ogräset. Vi erbjuder regelbunden skötsel i din trädgård.
Pris 570 kr/tim inkl moms.

Beskärning

Känner du dig osäker när dina buskar och träd ska beskäras? Och när på året ska det göras så att växterna inte stressas i onödan. Vi utför beskärning enligt standard för grönt kort.
Pris 570 kr/tim inkl moms.

Krukprenumeration/ entréväxter /terassinredning

Byrålådan arbetar året runt som trädgårdsmästare och pratar ofta om årstidernas växlingar. Din entré ska vara inbjudande och välkomnande hela året. Även i november och februari. Vi gör och levererar krukarrangemang där växterna varierar efter årstiden. Detta kan även kombineras med belysning. Vi inreder och planterar även terasser och balkonger. Med eller utan skötselavtal.

Styling inför försäljning

Det första intrycket är entrén till trädgården. Anlita oss för en uppfräschning av hela eller delar av trädgården för att garanterat höja intresset för ert objekt.
Pris 570 kr/tim inkl moms.

Inventering/Skötselplan

Nyinflyttad och vill veta vad du har för växter i din trädgård? Vi kan göra en inventering av vilka växter du har och upprätta en skötselplan med råd om hur varje växt ska skötas. När ska du beskära, gödsla med mera. En bra och personlig investering som spar tid.
Pris 850 kr/tim inkl moms.

Företagsevent

Vi jobbar även med olika typer av företagsevent. Må det vara girlanger till Kungsbron och stadshuset inför Kronprinsessans bröllop eller andra typer av företagsevenemang med försäljning av växter eller i rent dekorationssyfte.

Bröllopsfest

Vi hjälper även till med bordsdekortioner till bröllop och andra fester. Varför inte härliga blomsteruppsättningar till stora trädgårdsfester?

Presentkort

Byrålådan gör personliga presentkort som du kan ge bort vid högtidsdagar.

På gång

Kurs i trädbeskärning

Beskärningskurs 26 Mars 2017 kl 10-13 Plats: ute i en trädgård i Älvsjö.... Läs mer >>

Ruttjänster

I augusti 2016 ändrade regeringen RUT-reglerna till att även omfatta beskärni... Läs mer >>

Trädgårdsrådgivning

Har du planer på att göra om din trädgård? Behöver du få lite nya idéer i... Läs mer >>

Årets perenn 2017

Perennagruppen utgörs av odlare i hela Sverige och utser varje år en nygammal ... Läs mer >>

Love your Locals – trädgårdmästare i samarbete med lokala företagare

... Läs mer >>

Trädgårdsmässor

I Stockholm under våren 2017: nordiskatradgardar.se sthlmtradgardsmassa.s... Läs mer >>

Odlarnyheter för säsongen 2017

Fröer Chokladskära Cosmos atrosanguineus 'Black Magic' Fantastisk som bakgru... Läs mer >>

Karålas Byrålåda - en lokal trädgårdsmästare i Långbro, Älvsjö.
Kontakt: Telefon: 070-461 55 17. E-post: karala [at] byra.se

Webbyrå: Pigment AB Stockholm